Konya Yenigün, 21 Temmuz 2008 tarihinde çıkarılmaya başlanmıştır. Kurucusu ve sahibi, Yenibahar İletişim Yayıncılık Reklam, Sanayi ve Ticaret AŞ adına Mustafa Arslan, genel yayın yönetmeni Rasim Atalay, sorumlu yazı işleri müdürü, Hasan Ayhan, yazı işleri müdürü İbrahim Çiçekçi, spor yazı işleri müdürü Yunus Altınbeyaz, sosyal medya sorumlusu Onur Kalkan’dır.
Kısa sürede kendini ispat eden Yenigün, içerik ve mizanpaj yönünden yeni ve farklı bir gazete olma iddiasındadır. Kolay okunma düşüncesiyle, küçük boy ve on altı sayfa olarak yayıma başlamıştır. Resim ağırlıklı olarak, Konya sanayii ve ekonomisindeki son gelişmeler, yatırımlar, ihracatlar, örnek başarı hikâyeleri, ihale ilanları, emtia piyasası gazetede yer almıştır. Kültürel, edebî, sağlık konuları da gazetenin ilgi alanındadır. Gazete, pazar günleri yayımlanmamıştır. Bir taraftan iş kesimine hitap ederken, diğer yandan evlerde rahatlıkla okunmayı hedefleyen gazete, sanayi alanındaki başarılara, birinci ağızdan yer verip, Türkiye’de ilk defa Konya’da üretilen ve dünyaya pazarlanan ürünleri tanıtmayı öne çıkarmıştır. Konya Yenigün, bu anlamda birinci sayısının son sayfasını, Konya’da ilk fabrikasyon yatağı üreten firmaya ayırmıştır. Gazete, 2008 için 40 bin civarında işletmesi bulunan Konya’da, ekonomik atak gösteren kuruluşlarla ilgilenen bir yayın organına duyulan ihtiyacı karşılamak istemiştir.
Başlangıçta on altı sayfa ve fiyatı 25 kuruş olan gazete, sayfa sayısını bir ara yirmi dörde çıkartarak içeriğini zenginleştirmiştir. Konya Yenigün, 2013 Nisanından itibaren ebadını büyüterek, normal gazete ebatlarında yayımlanmaya başlamıştır. Konya’da ekonominin nabzını tutmaya çalışan gazete, Konyalı sanayici ve işadamlarının başarı hikâyelerini yayımlayarak, Konya sanayisindeki gelişmeleri aktarmaya, Avrupa ülkelerindeki gurbetçilere, Balkan ülkelerinden özel haberlere ve İslam ülkelerinde yaşanan gelişmelere yer vermeyi hedeflemiştir. Yenigün, bürokrasinin değil, halkın idealist gazetesi olma iddiasındadır. Ekonomi ağırlıklı yayın politikasının gerisinde, yerel firmaların tanıtımlarını yaparak, bölge ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunma, bölgeden markalar çıkmasına hizmet etme gayesi vardır. Diğer yandan gazete, kültürel kodları, Konya’nın kültürünü, Anadolu’nun gelenek ve göreneklerini, İslam’ın yüceliğini koruma adına haberler yazıp, köşelerde dile getirme, toplumda, ahlak ve maneviyat duygusunu sürekli ayakta tutmak üzere kültürel kimliğe sarılma düşüncesine sahiptir. Yenigün, okur kitlesini, özel haberlerin kaynağı olarak değerlendirmekte, özel haberleriyle farkındalık oluşturmaktadır. Böylece, ajans haberleriyle yetinmemektedir.
Gazete, bu yayın politikası ile altı yılda bazı başarılar elde etmiş; altı yılda on ödül almıştır. Bunlar içinde iki defa mizanpajda Türkiye birinciliği, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünden 2012’de birincilik, 2013’te üçüncülük, Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden 2013’te mizanpaj dalında birincilik ödülü almıştır.
Genç yazarları içinde, Cihat Kök, Oğuz Canbaz, Emine Şeyma Yıldız ve Ayşe Yılmaz gibi kitapları yayımlanmış olanlar vardır. Dar bir kadro ile yayımını sürdüren Yenigün’ün yazar kadrosu Ahmet Buğra Gözeller, Ahmet Çakır, Ali Ayata, Ali Dikilitaş, Alper Arık, Bayram Mirik, Burcu Şağmanlı, Fuat Türker, Gülcan Ünal, Güneş Duğanlı, Hacer Kaymak, Hakan Armutcu, Hasan Ayhan, Hasan Birol Kızılöz, Havva Kızılkan, Hüseyin Sayın, Kenan Kaya, Kerim Atıcı, Melis Seda Biltekin, Muhammed Saydam, Muhammet Furkan Dut, Muhsin Uygun, Mustafa Karagül, Mustafa Özçelik, Ozan Bayram, Sedanur Telli, Sevda Saime Esen, İbrahim Büyükeken, İsmail Altınışık, İsmet Davaslı, Şenay Hoca gibi isimlerden oluşmaktadır.
Gazete, Basın İlan Kurumunun, Kasım 2012, Ocak 2013 ve Temmuz 2013 tiraj raporlarına göre, Konya basını içinde üç ile yedinci sıralar arasında yer almış; 2016 yılı itibariyle günlük baskı sayısı, 1500 ila 2000 arasında değişmiştir.
Konya Yenigün, www.konyayenigun.com/ internet sitesinde de e-gazete olarak yayımlanmaktadır.