Karanfilgiller (Caryophlyllaceae) familyasındandır. Silene cinsi, bir ya da çok yıllık otsu veya çalımsı bu bitkilerin 250 dolayında türü vardır. Bunlardan üçü de Konya ili sınırları dâhilinde endemik olarak yetişmektedir. Bunlar:
Silene Kucukodukii
Karanfilgiller (Caryophlyllaceae) familyasından olan bu bitki, çok yıllıktır. Çiçekli gövdesi düz ve yuvarlak 45-75 cm uzunluğunda, gövdenin tamamı tüysüz ve üzeri yapışkanlıdır. Taban yaprakları şeritsi-mızraksı şekilde olup, gövde yaprakları çiçeklere doğru azalır. Çiçek durumu, tek, iki ya da salkım şekilli, yapışkanlı, tüysüzdür. Petaller 25-35 mm uzunluğunda sarımsı krem rengindedir. Olgun kapsüller oval şekillidir Kapsül çanak yaprakların içindedir fakat bazen dışarı çıkmış şekildedir. Tip örneği Hadim-Dedemli olan bu bitki, Yavuz Bağcı ve arkadaşları tarafından 2007 yılında bilim dünyasına tanıtılmıştır. Genellikle kırmızı derin topraklı ve kayalık yerlerde, 1500-1600 metre yükseklikte yayılış gösterir. Halk arasında bitki cinsine genellikle nakil çiçeği olarak isim verilmektedir. Sadece Hadim bölgesinde lokal olarak bulunan ve endemik olan bu tür, Dünya Bitki Koruma Konseyi (IUCN) tarafından aşırı derecede zarar görebilecek bitki grubu içerisine alınmış ve kırmızı liste içerisinde CR (Kritik tehlikede) kategorisinde yer almıştır.
Bitkinin tür ismi Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Küçüködük’e izafeten verilmiştir.