Şehir Postası, 6 Şubat 1962’de “Günlük Tarafsız Siyasi Gazete” olarak yayına hayatına başladı. Pürçüklü (Matbaacılar) Sokağı’ndaki Yıldız Basımevinde dizilip basılan gazetenin sahipliğini Emin Ergene, yazı işleri müdürlüğünü Hayri Ergene, idare müdürlüğünü de Seyit Küçükbezirci üstlendi. Küçükbezirci bir müddet sonra genel yayın müdürlüğüne getirildi.
Yayın hayatına el dizgisi ile başlayan Şehir Postası, Ekim 1964’te Konya’da ilk defa intertip dizgi sistemini kullandı. İntertip makinesi ile dizilmeye başlayan gazete, bir süre Basın İlan Kurumunun bütün resmî ilanlarını yayımladı.
Kendi klişe atölyesini de kuran Şehir Postası, mahallî haberlerin resimlerini günü gününe klişe hâline getirerek Konya basınında bir ilki gerçekleştirdi.
Şehir Postası; Takkeli Dağ’a benzer sivri bir dağın ardında güneş doğarken, Mevlâna Türbesi ve Sultan Selim Camii görüntüsünün ön tarafında at üstünde giden pelerinli tarihî bir şahsiyeti çerçeve içinde gösteren bir amblemle çıkarken, 6 Şubat 1963’te bu amblemini çift başlı Selçuklu kartalı ile değiştirdi. Bilahare gazetenin teklifi üzerine bu amblem, Konya Belediyesi tarafından da kullanılmaya başlandı.
Şehir Postası, beş yıllık yayım ömrü sürecinde genç gazeteci ve yazarlara imkânlar hazırlayarak Konya’da yeni bir basın kuşağı oluşmasını sağladı.
Yayında olduğu sürece sürekli sanat, kadın, moda, mizah sayfaları düzenleyen Şehir Postası yaygın basın dilinin Konya’da da kullanılmasını sağlayarak taşra gazeteciliğini aşmaya çalıştı.
İbrahim Aczi Kendi, Osman Özdemir, Selçuk Es gibi tanınmış orta kuşak yazarların yanında Fuat Önder, Durmuş Küçük, Mehmet Ceylan gibi genç yazarları Konya basınına kazandırdı. Spor gazeteciliğine de önem veren gazetede spor sayfalarını Erol İlday ve Ünal Ketencioğlu düzenliyordu.
Başyazıları Seyit Küçükbezirci tarafından yazılan Şehir Postası’nda Selçuk Es’in de Konya tarihi, folkloru ve âlimleri üzerine çok değerli tefrikaları yayımlandı.
Şehir Postası, Konya’da, ulusal basın ölçeğinde bir bölge gazetesi yayımlamak ideali ile Yeni Konya, Yeni Meram ve Sabah gazeteleriyle güç birliği yapmak için, diğer gazetelerle birlikte durumu okurlarına bildirerek 30 Eylül 1966’da yayımına son verip; kura ile yayımlanmasına karar verilen “birleşik gazete” Yeni Konya’ya katıldı.