Merkezi Konya olarak kurulan şirket, icabı hâlinde, Osmanlı’nın diğer şehirleri ile yabancı ülkelerde şube açma yetkisine sahiptir.
50.000 lira sermayeyle yirmi yıl müddet için kurulan şirketin amacını, her türlü ticaret ile uğraşmak, fabrika ve imalathaneler açmak, gerek doğrudan gerek başkaları namına hükümetle her türlü taahhüde girmek, komanditer sıfatıyla diğer şirketlerle ortalıklar oluşturmaktadır. Şirket bu amacına, 7 Nisan 1919’da menkul ve gayrimenkul alıp satmayı da dâhil etmiştir.
Şirketin kurucuları, Konya tüccarından Taşbaşlı Hacı Hüseyin Remzi Efendi, Armağanzade Hacı Mehmet Efendi, Tahralızade Ali Efendi, Kuygunzade Ali Efendi, Kalfazade Hüseyin Efendi, Atikzade İsmail Ağa, Burhanzade Hacı Mustafa Efendi, Hacı Mehmetzade Hüseyin Efendi, Kalfazade Hacı Sabit Efendi ve Taşbaşlızade Mehmet Nazif Efendi’dir.
Konya ticaret hayatında etkili olan bu şirketin kurucuları, Millî Mücadele’de Konya Askerî Levazım Teşkilatı ve Konya Hilal-i Ahmer Cemiyetine yüklü miktarda bağışta bulunmuşlardır. Bu dönemde, Hürriyet ve İtilaf Fırkası Konya Şubesi’nde etkin rol üstlenen şirket idarecilerinden bazıları daha sonra yargılanarak cezalandırılmışlardır.
Cumhuriyet’in ilanından sonra da faaliyetlerini sürdüren, Konya Emtia-i Umumiye Saadet Osmanlı Anonim Şirketi 1927 yılında tasfiye edilmiştir.