Şirket, 24 Mart 1918’de 200.000 lira sermaye ve elli yıl müddetle kurulmuştur. Şirketin merkezi Konya’dır; ancak Osmanlı’nın diğer şehirlerinde ve yabancı ülkelerde şubeler açılabilecektir.
Mensucat üzerine her türlü mal ve eşya imal etmek ve her türlü ziraat ve ticaret işi ile uğraşmak amacıyla kurulan şirketin kurucuları Tenekecizade Hacı Mehmet Emin Efendi, Acemzade Murat Efendi, Tahralızade Ali Efendi, İbaoğlu Hacı Mustafa Efendi, Piriştineli Hacı Hamdi Bey, Hacı Abdurruahmanzade Pertev Efendi, Hacı Mehmetzade Hüseyin Efendi, Ahi Babazade Yusuf Ziya Bey, Eğinlizade Mehmet Ali Bey, Dedezade Süleyman Ağa, Ali Dedezade Hasan Yusuf Efendi, Mollazade Hüseyin Ağa, Hacı Halilağazade Ali Bey, Hacı Musazade Hacı Nafiz Efendi ve Hamadzade Mustafa Efendi’dir. Şirket üyeleri 20 Şubat 1922’de yapılan genel kurul toplantısında tüzüğünün 1. maddesinde tadilat yaparak “kurduğu ve kuracağı sanayi tesislerinde üretilen ürünleri satmak için ticaretle uğraşmak ve kanunların müsaade ettiği ölçüde gayrimenkullar satın alıp, gelecekte bunları değerlendirerek satmak, para ifraz ve istikraz muamelesinde bulunmayı” da faaliyet alanına almıştır.
Cumhuriyet’ten sonra faaliyetlerini sürdüren şirket, 1926 yılı genel kurulunda tasfiye kararı almıştır. Tasfiye işleminin 1929 yılında tamamlanmasıyla şirket kapanmıştır.