Akseki’nin Çimi köyünde doğdu. İlk tahsilini köyünde yaptıktan sonra Konya’ya geldi. Önce Sırçalı Medrese müderrisi Trabzonlu Hacı Ali Efendi’den, onun Adana’ya gitmesinden sonra da Konya müftüsü Kadınhanılı Hacı Hüseyin Efendi’de okuyup medrese tahsilini tamamlayarak icazet aldı. Kıraat ilmini de zamanın tanınmış kurralarından Kafalızade Hacı Hasan Efendi’den tahsil ederek ikinci bir icazet de ondan aldı.
Çok yönlü bir insan olan Ahmet Efendi aynı zamanda iyi bir hattattı. Sülüs, nesih ve talik hatta başarılıydı. O dönemlerde icazetnameler genellikle müderrisler tarafından hazırlanır, hazırlanın metin tanınmış bir hattat tarafından yazılır, boş bırakılan yerler icazeti verecek müderris tarafından doldurulurdu. Bu şekilde Ahmet Efendi de talik yazı ile pek çok icazetname kaleme aldı. Kur’an-ı Kerim’in secdelerini gösteren, “Tayfûru” adında bir de kitap yazdı. İlm-i vücuh’ta ihtisas sahibi olarak pek çok talebe yetiştirdi. Bu sebeple kendisine “Şeyh’ül-kurra” unvanı verildi. Yetiştirdiği öğrencilerinden birisi de Hacı Veyis Efendi’dir.
Hacı Ahmet Efendi, 1908 yılından önce bir süre de Kazanlı (Unkapanı) Medresesinde müderrislik yaptı. Âlim, fazıl bir insan olarak tanınan Ahmet Efendi Konya’da, “Büyük Çimili Hoca” unvanıyla anıldı. H 1326/1908 M yılında vefat etti. Hacı Fettah Mezarlığı’nda Mehmet Bahaeddin Efendi’nin türbesinin güneyinde metfundur.